Over ons

Impact maken. Dat doen we al sinds we 200 jaar geleden zijn ontstaan uit regionale spaarbanken. Om goed te passen op het geld van Nederlanders. Die sociale oorsprong, geworteld in de lokale gemeenschap, is onze kracht. Net als de betrokkenheid bij en verbondenheid met de maatschappij - en met elkaar. 

Wij kijken verder dan alleen ons eigen belang. Wij zien en horen mensen. En snappen wat er speelt in de samenleving. De frustratie van starters op de huizenmarkt, de worsteling van veel gezinnen om de eindjes aan elkaar te knopen. Daarnaast de angst van honderdduizenden mensen voor wie het digitale tijdperk te snel gaat, en die persoonlijk contact missen. Wij geloven dat dit anders kan. Anders moet. En daar willen wij een rol in spelen. 

Dit doen we samen met onze vier bankmerken, SNS, ASN Bank, RegioBank en BLG Wonen. Want met bijna 200 SNS winkels, ruim 440 zelfstandig adviseurs van RegioBank en 3.500 medewerkers staan we midden in de maatschappij. En hebben we ontzettend veel kennis, ervaring en daadkracht in huis. Hoewel onze merken ieder een andere focus hebben, delen we hetzelfde streven: we willen Nederland aantoonbaar beter maken. Duurzamer, leefbaarder, eerlijker en financieel gezonder. Daarbij geloven we in de kracht van onze optelsom; hoe meer mensen we helpen, hoe groter onze maatschappelijke impact. Om maximale maatschappelijke impact te maken, moeten we zo veel mogelijk mensen bereiken om zich bij ons aan te sluiten. 

Daarnaast delen we kennis, tips en inzichten op urgente maatschappelijke thema’s. Zo helpen we mensen verder en maken we samen Nederland elke dag een stukje beter. De Volksbank - beter voor elkaar.


Heb je opmerkingen, vragen of suggesties? Mail ons op betervoorelkaar@devolksbank.nl

 

Eerst de mens, dan het geld

SNS helpt klanten in het verwezenlijken van doelen en dromen. Samen met hen kijken we naar wat ze nodig hebben – en naar wat hen in de weg staat. Daar gaan we actief mee aan de slag. Alles zodat al onze klanten een eerlijke kans krijgen om tot hun volle potentieel te kunnen groeien. Want wij geloven als iedereen op zijn of haar manier kan groeien, Nederland sterker wordt. We zeggen dan ook; eerst de mens, dan het geld.SNS is er al 200 jaar voor haar klanten. Met ruim 200 winkels door heel Nederland. Het hoofdkantoor staat in Utrecht. SNS maakt met ASN Bank, BLG Wonen en RegioBank onderdeel uit van de Volksbank. Samen maken zij de missie bankieren met de menselijke maat van de Volksbank waar.

Naar SNS

Voor duurzaamheid

Sinds haar oprichting in 1960 bankiert ASN Bank op een maatschappelijk verantwoorde manier en stimuleert zij duurzame ontwikkeling. Je kunt gerust zeggen dat ASN Bank duurzaam bankieren in Nederland op de kaart heeft gezet. Met geld kun je namelijk veel invloed uitoefenen om de wereld mooier te maken. Voor deze en volgende generaties. ASN Bank zet het geld dat klanten haar toevertrouwen zo uit dat het bijdraagt aan duurzame vooruitgang en een leefbare wereld, nu en in de toekomst. Zij baseert haar keuzes op haar duurzaamheidsbeleid met drie pijlers: mensenrechten, klimaat en biodiversiteit. Zo maakt ASN Bank duurzaam bankieren voor iedereen bereikbaar en aantrekkelijk. Bereikbaar door heldere, begrijpelijke producten te bieden. En aantrekkelijk door te laten zien dat die producten een goed gevoel én goed geld opleveren.

Naar ASN Bank

Voor een buurtzame buurt

Goed contact met de buren, een bakker om de hoek, de sportvereniging op fietsafstand. Het zorgt er allemaal voor dat mensen prettig kunnen wonen, werken en leven. Wat RegioBank betreft hoort er nog iets thuis in dat rijtje: een bank die klaarstaat voor de mensen én de buurt. Zodat die blijft groeien en bloeien. Dat is RegioBank, de buurtzame bank. RegioBank is al ruim 100 jaar de bank in de buurt. Met lokale Zelfstandig Adviseurs is RegioBank actief in heel veel buurten in dorpen en kleine steden. In al die jaren zijn de Zelfstandig Adviseurs van RegioBank uitgegroeid tot een vertrouwd gezicht in de buurt. Zij weten hoe belangrijk een fijne buurt is. Dat is een buurt waar mensen elkaar tegenkomen, naar elkaar omkijken en samen dingen ondernemen. En waar mensen met plezier kunnen wonen, werken en leven. Kortom, een buurt waar mensen buurtzaam bezig zijn. Als buurtzame bank speelt RegioBank daar een belangrijke rol in. Zo regelt de klant zijn bankzaken dus gewoon in de buurt. RegioBank ondersteunt diverse initiatieven die de betrokkenheid en saamhorigheid in de buurt vergroten. Zo heeft RegioBank samen met het Oranje Fonds het VoordeBuurt Fonds opgericht. Een mooiere samenleving begint immers in de buurt.

Naar Regiobank

Voor goed wonen voor iedereen

Een hypotheek die bij jouw persoonlijke situatie past. Dat moet voor iedereen mogelijk zijn. Dit vinden wij al meer dan 65 jaar. Ongeacht hoe oud je bent of waar je vandaan komt. Of je ergens in dienst of zzp’er bent. Al een eigen huis hebt of nog huurt.Samen met een netwerk van onafhankelijke adviseurs kijkt BLG Wonen naar het verhaal achter jouw hypotheek. Want een huis kopen is meer dan alleen geld. Het is je toekomst. Met geplande en ongeplande gebeurtenissen, zoals gezinsuitbreiding of uit elkaar gaan. Daarom staat BLG Wonen met persoonlijke aandacht voor je klaar om goed wonen mogelijk te maken.

Naar BLG Wonen