Leerkracht aan het woord over leren omgaan met geld

Eurowijsles

Jaydee de Vos is leerkracht in groep 5 op een basisschool in Ruinerwold en is erg enthousiast over het lesmateriaal Eurowijs dat de Volksbank gratis beschikbaar stelt aan scholen.

"Het lesmateriaal past echt bij de belevingswereld van de kinderen. De werkboekjes zijn mooi vormgegeven, aantrekkelijk voor kinderen en dat werkt voor mij als leerkracht enorm prettig. Je krijgt ook een duidelijke handleiding waardoor er weinig voorbereiding nodig is. Ik heb het als juf tenslotte al druk genoeg. 

De kinderen uit mijn groep 5 waren zo enthousiast, dat we de volgende dag nog weer verder zijn gegaan met de materialen van Eurowijs. Vooral het uitzoeken of een munt of biljet echt of vals was, was een groot succes. De kinderen hebben de ouders thuis ook deze opdracht laten doen en daar kwamen verrassende antwoorden uit. Het feit dat kinderen met verhalen thuiskomen over de dag, zegt vaak al veel over wat ze ervan vonden.

Als het aan de kinderen uit mijn groep ligt, dan mag het werkboekje de volgende keer nog wel wat uitgebreider. Maar meer omdat ze het zo leuk vonden!"


Leerkrachten kunnen het Eurowijs lesmateriaal gratis bestellen op Eurowijs.nl